Wat is het verschil tussen handgecodeerde websites en WordPress websites? | Digital Billy

Home / Blog / Wat is het verschil tussen...

Wat is het verschil tussen handgecodeerde websites en WordPress websites?

Waarom zijn handgecodeerde websites sneller, beter dan websitebouwers?

één van de meest belangrijke aspecten op het internet vandaag de dag is hoe snel je website laadt. Dit is zo belangrijk omdat de gemiddelde aandachtsspanne van een gebruiker maar ongeveer 3 seconden is, indien ze langer moeten wachten gaan ze direct weg. Daarnaast is je laadsnelheid ook zeer belangrijk voor je ranking op google. Hoe sneller hoe beter.

Het probleem bij websites die gemaakt zijn met WordPress, Wix, ... is dat de server meer tijd neemt om de database te checken en alles nog samen te steken. Steek daarbovenop nog verschillende plugins die nodig zijn en je website zal al zeer snel zeer traag worden.

Hier komt het dus op neer, als de gebruiker maar maximum 3 seconden wilt wachten maar je website duurt al langer om alleen te laden, waarom zou je dan een website hebben als geen enkele gebruiker deze toch gaat bezoeken.

Google heeft recent ook hun algoritmes aagepast en kijkt bij de ranking naar hoe snel de mobiele versie van je website inlaad. Dus hoe sneller je mobiele site inlaad, hoe beter je scoort. Dit is waar handgecodeerde websites elke keer winnen.

Enkele gekende websitebouwers:

  • Wix
  • Squarespace
  • WordPress
  • Weebly
  • ...

Waarom zou ik iemand betalen wanneer ik het eigelijk toch zelf kan doen?

Wanneer je websitebouwers als WordPress of Wix bekijkt claimen ze dat iedereen gratis een website kan bouwen, wat uiteraard zeer aantrekkelijk klinkt voor kleine of middelgrote ondernemingen dat geen grote moeite willen doen om bijvoorbeeld een developer als mij in te huren om hun website te maken.

Natuurlijk als de snelheid van je website, de laadtijd, beveiliging, meer klanten lokken en Google rankings je wel belangrijk lijkt en je graag boven de concurrentie uitschiet met een interessante website dan raad ik je ten volste aan iemand te zoeken die een statische website voor jou in elkaar kan steken (zoals mij!).

Zeer waarschijnlijk hebben veel concurrentie een WordPress of Wix website. Vaak gemaakt door een agency dat veel geld vraagt, deze simpele WordPress websites in elkaar steekt en deze daarna afgeeft aan jou zonder enige verdere support, daar stopt het bij. Het vinden van iemand die je bij elke stap kan helpen en continu klaar staat om jou verdere vragen te beantwoorden en je website te onderhouden is dus de perfecte oplossing.

Investeer in je website

Vele mensen zien het maken van een website als een uitgave, weer een extra kost in plaats van een investering. Je moet je website zien als iets waar je geld aan geeft als investering in de zaak, niet als een gewone extra kost.

Bijvoorbeeld je laat een nieuwe website maken die handgecodeerd is voor €2000, klinkt als zeer veel geld maar met deze nieuwe beter presterende website zal je van nieuwe bezoekers klanten maken die anders niet eens je website bezocht zouden hebben omdat je geen hebt of omdat deze te lang duurt om in te laden.

Plots brengt je investering van €2000 veel meer nieuwe klanten binnen en uiteindelijk ook veel meer omzet, dit zou ik toch zeker een investering noemen.

Laten we eens kijken naar mijn model, ik maak websites met een maandelijks 'abbonee' model. Je kunt denken ‘waarom zou ik elke maand blijven betalen voor jaren?’. Wel in plaats van een groter bedrag te vragen op voorhand ben ik instapbaar en zie ik mezelf daarna ook als de persoon waar je als zaakvoerder naartoe kan gaan met vragen of opmerking in verband met de websites. Ik houd deze up-to-date, spring er direct op indien er zich problemen voordoen en los al jou wensen op.

Bijvoorbeeld een tuinaannemer die gemiddeld €1000+ per klant verdient. Als zijn website maar 1 klant per maand binnen brengt is dat toch een rendement van €881. Bovendien is dat het resultaat als er maar 1 nieuwe klant is.

Elke nieuwe klant voegt dus meer waarde toe per maand en voegt alleen meer waarde toe die je terugkrijgt van mijn websites. En bij ons model heb je iemand 24/7 paraat staat om je website voor je af te handelen, updates uit te voeren voor veranderingen in content, en alle vragen beantwoord die je hebt. Je krijgt dus meer dan enkel een website, je krijgt een partner die ook geïnteresseerd en geïnteresseerd is in het succes van jouw bedrijf.

Conclusie

Uiteindelijk komt het allemaal neer op je budget en prioriteiten, als je iets simpels nodig hebt en geen belang hecht aan bovenstaande aangehaalde elementen dan is WordPress of Wix ideaal voor jou. Maar als je een website wilt die een stapje hoger staat waarmee je je online zichtbaarheid wilt maximaliseren dan is een zelf gecodeerde website je beste optie qua investering.

Het business model van Billy werkt op een accessible manier. In plaats van een groter bedrag te vragen op voorhand, biedt ik het op een toegankelijker manier aan dat makkelijker is voor startende, kleine of middelgrote ondernemingen. Vaak de mensen die een website het hardst kunnen gebruiken en vaak een partner nodig hebben waarop ze kunnen vertrouwen in verband met hun website en IT. Mijn uiteindelijke goal is het bouwen van websites die jaren meegaan en jouw business doen groeien, hopelijk kan ik daar deel van uitmaken in elke stap die je neemt.